Ish-kryenegociatorja Edita Tahiri ka reaguar ndaj deklaratës së djeshme të përfaqësuesit të lartë të BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë, Josep Borrell.

Tahiri e vlerëson reagim te njeanshem ndaj nderhyrjes se ligjshme te Qeverise dhe policise se Kosoves kunder kontrabandes dhe krimit ne Kosove, deklaratën e Borell. Ajo thotë se me qasje te tille demtoi paanshmerine e BE-se si ndermjtesuese ne dialogun e Brukselit, madje tregoi se sa shume eshte i ndikuar nga Beogradi.

Tutje Tahiri ka kërkuar nga qeveria që të bëjë kundër reagimin zyrtar pranë autoriteteve të larta të BE-së, sepse sipas saj paanshmëria është baza e besimit në ndërmjetësimin që bënë BE në dialog.

Reagimi i plotë:

“ Dje Borelli pati nje reagim te njeanshem ndaj nderhyrjes se ligshme te Qeverise dhe policise se Kosoves kunder kontrabandes dhe krimit ne Kosove. Me qasje te tille demtoi paanshmerine e BE-se si ndermjtesuese ne dialogun e Brukselit, madje tregoi se sa shume eshte i ndikuar nga Beogradi. Qeveria duhet te beje kunder reagimin zyrtar prane autoriteteve te larta te BE-se, sepse paanshmeria eshte baza e besimit ne ndermjetesimin qe bene BE ne dialog”.

By H P

One thought on “Tahiri: dje Borelli tregoi se sa shume eshte i ndikuar nga Beogradi”

Leave a Reply

Your email address will not be published.