Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se Spitali i përgjithshëm i Pejës dhe Spitali i përgjithshëm i Vushtrrisë, nuk kanë në trajtim asnjë pacientë me COVID-19.

Sipas SHSKUK rënie të ndjeshme të rasteve ka edhe në spitalet e tjera, por edhe në klinikat e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës.

Bazuar në raportin e datës 8 tetor 2021, SHSKUK njofton se në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 106 pacientë, prej tyre 73 me oksigjeno-terapi dhe 6 në kujdes intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme sipas njoftimit është si vijon:

Klinika Infektive, 29  pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive) 9 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 19 pacientë post-covid-19

Mjekimi Intensiv në Klinikë Infektive,  5 pacientë

Spitali i Prizrenit, 4 pacientë

Spitali i Gjakovës, 3 pacientë

Spitali i Gjilanit, 9 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 10 pacientë

Spitali i Ferizajt, 18  pacientë

By H P

Leave a Reply

Your email address will not be published.