Paraditen e së enjtes, Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, homologu i tij nga Maqedonia e Veriut Zoran Zaev dhe presidenti Serbisë, Aleksandar Vuçiq e nisën me një video-konferencë për të avancuar me projektin e “Mini-Schengenit” ballkanik.

Për takimin online, zbuloi kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zaev, duke publikuar dy foto nga ky takim, i cili sipas tij u shërbeu përgatitjeve për Forumin Ekonomik dhe Bashkëpunimin Rajonal që do të mbahet në Shkup, më 29 korrik.

“Nëse ndërlidhemi edhe më shumë, e bëjmë jetën e qytetarëve tanë dhe të lehtë e më të mirë. Ky është Ballkani i ri në Evropë”, theksoi shefi qeverisë së Maqedonisë së Veriut.

Rama, Zaev dhe Vuçiq tri javë më parë zhvilluan një takim të ngjashëm online ku u pajtuan për emërtim të ri të kësaj iniciative në Forumin e 29 korrikut në Shkup.

Në takimet e para të për “Mini-Schengenin” ballkanik në disa raste morën pjesë edhe Mali i Zi e Bosnjë-Hercegovina, por më pas u tërhoqën.

Kosova nga fillimi ka refuzuar këtë nismë./meKryeministrin.info/

By A. P.

One thought on “Në takim virtual, Rama, Zaevi e Vuçiqi: Ky është Ballkani i ri me projektin e “Mini-Schengenit””

Leave a Reply

Your email address will not be published.