Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti është duke raportuar në Kuvend për procesin e dialogut me Serbinë.

Kurti ka kritikuar procesin e deritanishëm të dialogut me Serbinë, duke thënë se qasja ka qenë e gabuar, transmeton meKryeministrin.info.

“Pala serbe në vazhdimësi ka minuar përpjekjet e përbashkëta për sukses. Kjo vërehet të një pjesë e madhe e marrëveshjeve. Fushata kundër FSK, vr:asja e Oliver Ivanoviqit, arrestimi mbase i orkestruar i Marko Gjurqit, e që u lirua pa asnjë gjobë. Me të gjitha këto është synuar që të krijohet përshtypja që normalizimi mund të arrihet vetëm përmes ndarjes. E cila pastaj popullatës iu paketua si shkëmbim territoresh”, ka thënë ai.

 

 

Kryeministri ka pohuar se “Mungesa e afateve kohore e ka dëmtuar procesin e dialogut”.

“Ne jemi vend i pavarur, koha që kalon duhet ta ndryshojë realitetin në Serbi e ta pranojnë kri:met që kanë bërë në Kosovë. Pse të ngutemi, kur e kemi shpallur pavarësinë, askush nuk e ka menduar njohjen nga Serbia”.

Po ashtu, kryeministri tha se palët në dialog duhet të jenë të barabarta dhe se duhet unitet i brendshëm.

“Unë kam ftuar krerët e opozitës për të diskutuar për dialogun, qasjen tonë e dini, unë po flas se cilat duhet të jenë parimet, Serbia duhet t’i pranojë krimet e bëra në Kosovë, duhet ta pranojë pavarësinë, barazia e përfaqësuesve, dhe qytetari si fitues në fund”, deklaroi Kurti.

 

Tutje ai shtoi “le të sillemi ashtu siç jem, nuk i kemi borxh askujt por na kanë borxh shumë çka.

By UH

Leave a Reply

Your email address will not be published.