Me rastin e vizitës së Ministrit të Jashtëm të Italisë Luigi Di Maio dhe adresimit të këtij të fundit para deputetëve, Kryeministri Albin Kurti ka mbajtur një fjalim në Kuvendin e Kosovës .

“Italia është njëra nga shtetet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës, teksa vuri në dispozicion territorin e saj, ka theksuar Kurti.

Kryeministri Kurti kujtoi gjithashtu ndihmën që Italia kishte bërë për Kosovën në vitin 1999.

“Italia është njëra nga shtetet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës, teksa vuri në dispozicion territorin e saj, i mbaj mend aeroplanët që ngriheshin nga Aviano duke ndihmuar çlirimin e vendit tonë që bartej nga populli dhe UÇK-ja duke ndaluar gjenocidin e Serbisë që synonte shfarosjen e shqiptarëve”, ka thënë Kurti./meKryeministrin.info/

By A. P.

2 thought on “Kryeministri Kurti: Italia është njëra nga shtetet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës”

Leave a Reply

Your email address will not be published.