Sipas informacioneve eri në mesditë në sallën “1 Tetori” në Prishtinë u vaksinuan mbi 280 persona me dozën e parë dhe të dytën të vaksinës anti-COVID, ndërsa në nivel vendi u vaksinuan mbi 600 persona.

 

Koordinatori i qendrës së vaksinimit në Prishtinë, Niman Bardhi, tha se deri më tani në mbarë vendin janë dhënë mbi 133 mijë e 500 vaksina.

 

“Siç po shihni edhe sot në sallën ‘1 Tetori’ po vazhdon procesi i vaksinimit, ku aktualisht deri më tani kemi mbi 280 të vaksinuar, me dozën e parë dhe të dytë, Astra Zeneca dhe vaksinës Pfizer.

 

Po ashtu edhe në nivel vendi nëse i referohemi deri në këto qaste kemi mbi 600 të vaksinuar. Ndërsa totali i përgjithshëm në nivel vendi nga 29 marsi e deri në këto qaste ka mbi 133 mijë e 500 vaksinime të realizuara deri tash”, tha ai.

 

Grupet prioritare për vaksinim masiv momentalisht në Kosovë, janë grupmoshat mbi 65 vjeç, personat me sëmundje kronike pa dallim moshe, mësimdhënësit si dhe forcat e sigurisë të përfshira drejtpërdrejt në menaxhimin e COVID-19./meKryeministrin.info/

By A. P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.