Deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Time Kadrijaj, ka kërkuar përgjigje nga Qeveria e Kosovës lidhur me liturgjinë e djeshme në Kishën Ortodokse në Prishtinë nga përfaqësues serbë.

Ajo ka thënë se në opozitë, Vetëvendosje protestonte para kësaj kishe për të mos lejuar veprimtari të tilla, teksa tash në qeveri nuk ka informacione për të tilla aktivitete.

Ajo ka kërkuar të dijë nëse për liturgjinë e djeshme ka pasur leje nga Qeveria e Kosovës.

“Dje në kampusin universitar është mbajtur një liturgji në një kishë ortodokse që është burim i shovinizmit e ndërtuar ilegalisht, ndërsa Qeveria e Kosovës nuk kishte asnjë reagim bile as nuk kishte informacione që është mbajt. Çfarë qeverie është kjo që nuk ka informata se çfarë po ndodhë. Më vjen keq prej aktivistëve të LVV-së të cilët kryeministri Kurti i ka detyruar me javë të tëra të kujdestarojnë para asaj kishe që të mos lejohen ato mesha. Cila është e vërteta tash. A ka pasur informacione Qeveria e Kosovës, a ka pasur leje për mbajtjen e asaj meshe dhe nëse jo, çfarë qeveria jeni kur nuk e dini çka po ndodhë në vendin tonë”, ka thënë ajo në seancën parlamentare të Kuvendit të Kosovës.

By UH

Leave a Reply

Your email address will not be published.